Hızlı Sipariş Hattı
(224) 234 56 78
Papatya
Papatya bitkisi
Papatya faydaları
Papatya fiyatı
Papatya kapsülü
Papatya
Papatya
Papatya
Papatya
Papatya kapsülü sinirleri yatıştırıcı özelliğiyle, başta bel ve baş ağrısı olmak üzere, ağrıları dindirir. Vücuda rahatlık verir. Basur ağrılarını da azaltır. İdrar artırıcıdır. Ateş düşürücü ve mikropları öldürmeye yardımcı bitkisel gıda takviyesidir.
21.00
TL
Papatya Papatya Papatya Papatya
Papatya
21.00 TL
Papatya Papatya
40.00 TL
Papatya Papatya Papatya
57.00 TL
Nakit Ödeme
Kapıda Nakit
Kredi Kartı
Kapıda Kredi Kartıyla
Banka Havalesi
Banka Havalesi
Ad, Soyad
Telefon
Şehir
E-Posta
Adres
Sepet Siparişiniz başarı ile oluşturuldu. Müşteri hizmetleri yetkililerimiz gün içerisinde sizinle irtibata geçecektir.

Papatya Tohumu

Papatya; Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçek açan, 20-50 cm boyunda, güzel kokulu bir yıllık otsu bitkidir.Yol kenarı, boş alanlarda papatyalara oldukça çok rastlanır. Papatyaların yaprakları parçalı ve tüysüzdür. Çiçekler dalların ucunda küçük başcıklar (kapitulum) halinde bulunurlar.Papatya başcıklarının orta kısmında bulunan çiçekler tüp şeklinde ve sarı renkli hermafrodittir. Kenarlarda ise 15-20 tane dil şeklinde, beyaz renkli dişi çiçekler bulunur.

Diğer İsimleri : Mayıs papatyası, Tıbbi papatya, Adi Papatya, Matricaria chamomilla

Botanik Bilgi : Bileşikgiller familyasından, bir yıllık, narin gövdeli bir bitkidir.Bitki, 20-60cm boyunda, narin yapılıdır. Sapları, yuvarlak ve tüysüzdür. Yaprakları, kanat şeklinde oldukça narin, ince iplik gibi ve koyu yeşil renktedir. Çiçekleri, ortada sarı tüpsü çiçekleri ile bunların çevresinde beyaz ya da sarı renkli dilsi çiçeklerinden oluşur.

Yetiştirildiği Yerler : Ana vatanı Türkiye olup hemen her yöresinde yetişebilir.Bahçelerde, çayırlarda, tarlalarda, kırlarda yetişir.

Toplanması - Saklanması : Çiçekleri Haziran - Ağustos aylarında toplanarak güneşte kurutulur.Kuruyan papatyalar kapalı kutularda saklanılır.

Bilinen Bileşimi : Papatyanın etkisini sağlayan oleum chamomillae ( uçucu yağ ), bisabalol, bisabalol oksit, amino asitler, chamuzelen, cadinen, capryl asid, cholin, fernesen, geroniol, pytosterin, nikotinik asid, yağ asitleri.

Faydaları :
Mideyi düzeltir, gazları giderir, vücuda rahatlık verir.

İshali önler. Kabızlığı giderir.

Basura faydalıdır, hazmı kolaylaştırır, ciğere kuvvet verir.

Şekerle içildiğinde erkekliğe kuvvet verir.

İştah açar.

Gripten kaynaklanan ağrılara iyi gelir, göğsü temizler.

Solucanı düşürür, böbrek taşlarını eritir.

Boğaz ve bademcik iltihaplarına, diş etlerinde olan apse ve iltihaplara faydalıdır. (aşağıda hazırlanan çay ile sıcak olarak gargara yapılır.)

Akneye iyi gelir. (hazırlanan çay pamuk yardımıyla yüze sürülür.)

Uykusuzluğa iyi gelir, Yatıştırıcı, rahatlatıcı etkisi vardır.

Saçlara faydalıdır.

Kullanım Şekli - Çay : İki kahve kaşığı papatya çiçeği demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edilerek 5-10dakika demlemeye bırakılır ve sonra hazırlanan çay süzülerek içilir.Aybaşı zorluğuna ve idrar zorluğuna iyi gelir.

Kullanım Şekli - Lapa : Bitkinin çiçekleri haşlanarak lapası hazırlanır.